Gcell®-stamceltransplantatie

Gcell ® Autologe weefselsuspensie – Micrograft (stamcel) is de nieuwste technologie op het gebied van capillaire en weefselregeneratie. Het verbetert de haargroei en voorkomt haaruitval. Bovendien is GCell® Stamceltransplantatie een betrouwbare en effectieve methode ontwikkeld om alopecia androgenetica, alopecia areata, traumatisch haarverlies en nog veel meer oorzaken van haarverlies te bestrijden. Bovendien helpt Gcell-stamceltransplantatie uitstekend bij huidvernieuwing en het verminderen van littekens en striae. Deze technologie is de meest geavanceerde en meest natuurlijke behandelingsoptie voor antiveroudering. Gcell® gebruikt uw eigen stamcellen om u mee te behandelen. Gcell® Stamceltherapie kan ook worden gebruikt in verschillende specialismen in de geneeskunde, b.v. orthopedie, urologie, wondverzorging, cardiologie, fysische geneeskunde, algologie etc..

Wat zijn stamcellen?

Stamcellen zijn cellen in het lichaam die zich kunnen differentiëren in verschillende soorten weefsel. Er zijn drie verschillende soorten stamcellen, voornamelijk:

Embryonale stamcellen
Mesenchymale stamcellen
Weefselspecifieke stamcellen

Gcell® maakt gebruik van mesenchymale en weefselspecifieke stamcellen. Als u meer wilt weten over stamcellen, klik dan hier.

Hoe Gcell® werkt voor stamcelactivatie

Stamcellen zijn de enige cellen die nieuwe cellen voor het lichaam leveren. Ze verdelen zich in meer cellen die dochtercellen worden genoemd. Dochtercellen worden nieuwe stamcellen of gespecialiseerde cellen. Gespecialiseerde cellen zijn cellen met een specifieke functie, zoals haren, huid en botten. Wanneer weefselspecifieke stamcellen uit de haarlijnen worden geëxtraheerd, kunnen deze alleen nieuwe haren worden als ze in een behaard gebied worden geïnjecteerd. Als de weefselspecifieke stamcellen uit de haarlijnen worden gehaald en elders worden geïnjecteerd, gebeurt er niets. Bovendien, als een mesenchymale stamcel uit het buikvet wordt gehaald en opnieuw op de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, kan er weer haar groeien. Mesenchymale stamcellen worden multipotente stamcellen genoemd, wat betekent dat ze in veel soorten weefsel kunnen differentiëren.

Gcell®
Het werkt via een systeem met extreem kleine messen en filters. Dit systeem helpt bij het homogeniseren van het weefsel of vet dat overal in het lichaam wordt afgenomen. Het valt dus uiteen in groeifactoren, eiwitten en andere factoren. Het filtersysteem scheidt de stromale vasculaire fractiecellen en activeert en verhoogt de vitaliteit met een proces dat fotoactivatie wordt genoemd. Het eindproduct wordt gebruikt voor de specifieke behandeling.

Uitvoering

Haargroei

1. De eerste optie is om enkele biopsieën te nemen uit het harige gebied achter een van de oren. Daar kunnen we weefselspecifieke haarzakjesstamcellen vinden. Voordat we de biopsie doen, scheren, desinfecteren en verdoven we het gebied. Vervolgens nemen we 3-5 biopsieën met een heel kleine biopsiepunch. Daarna stoppen we de tissues in een speciale kit. Vervolgens bereiden we de stamcellen voor in de machine. De stamcellen worden vermenigvuldigd en geactiveerd. Hierna halen we de stamcellen uit de machine en zuigen we op in de naald. Ten slotte worden de stamcellen op de hoofdhuid geïnjecteerd.
2. De tweede optie is om je eigen vet uit je buik te halen door middel van lipoaspiratie (een kleine liposuctie). Buikvet is de bron van mesenchymale stamcellen. Na de lipoaspiratie stoppen we het vet in een ander soort kit. De kit gaat in de machine voor de voorbereiding. De stamcellen worden vermenigvuldigd en geactiveerd. Hierna halen we de stamcellen uit de machine en injecteren we deze op de hoofdhuid.

Gezichtsverjonging, lipofilling en litteken/striae

Buikvet is de bron van mesenchymale stamcellen die de huid verjongen vanaf het oppervlak tot in de diepste huidlaag. Het buikvet kan gebruikt worden als natuurlijke filler en als alternatief voor hyaluronzuurfillers. Bovendien bevat buikvet mesenchymale stamcellen. Deze worden vermenigvuldigd en geactiveerd in de machine. Ze kunnen gebruikt worden om littekens en striae te behandelen.

Patiëntselectie 

Haar

Mannen of vrouwen vanaf 18 jaar die last hebben van haaruitval of al in een later stadium zijn, kunnen baat hebben bij deze behandeling. Wij gebruiken de Hamilton-Norwood Schaal om te bepalen of wij u alleen met stamcellen kunnen behandelen of met een combinatie van stamcellen in combinatie met haartransplantatie. Als u graad II, III, IV of IVA haarverlies heeft op de schaal van Hamilton-Norwood, dan kunt u profiteren van een haarstamcelbehandeling. Als u graad V of hoger bent, raden wij u aan om naast een haartransplantatie ook een haarstamceltransplantatie te ondergaan. Haarstamceltransplantatie blijkt effectief te zijn bij veel vormen van haarverlies. Bijvoorbeeld alopecia androgenetica, alopecia areata, traumatisch haarverlies en nog veel meer.

Gezichtsverjonging of lipofilling

Mannen of vrouwen vanaf 18 jaar die hun huidkwaliteit willen verbeteren en/of op bepaalde plekken in het gezicht meer volume willen geven. Als u 2 of bij voorkeur meer gebieden heeft die volume in het gezicht willen geven, raden wij lipofilling aan. Heeft u littekens, acnelittekens of striae, dan kan deze behandeling een natuurlijke oplossing voor u zijn.

Risico's 

  • Omdat alle procedures risico’s met zich meebrengen. PDO-draden brengen ook risico’s met zich mee. Bij behandeling door een ervaren en gekwalificeerde gezondheidszorgspecialist zijn de risico’s relatief laag en veilig. Bij deze behandeling zijn de volgende risico’s mogelijk.

Algemene risico's

  • Infectie
  • Bloeding
  • Oedeem
  • Pijn
  • Allergie

Risico’s specifiek voor PDO draden

  • Zichtbare draden (bij mensen met een dunne huid)
  • Gebroken draden
  • Kuiltjes
  • Haaruitval
  • Speekselklierbeschadiging

Contra-indicaties

  • Geschiedenis van kanker
  • Auto immuunziekte
  • Actieve infecties of infectieziekten
  • Zwanger of borstvoeding gevend

Verzekering

  • De verzekering dekt geen stamceltherapie.

Voorbereidingen

  • Medicijnen: Houd uw medicijnenlijst gereed. Denk hierbij aan de naam van het (de) geneesmiddel(en) dat u gebruikt, de dosering die u inneemt en wanneer u het inneemt. Als u bloedverdunners gebruikt, kan de arts u vragen om, indien mogelijk, gedurende een bepaalde tijd te stoppen met het gebruik van het geneesmiddel. Dit wordt besproken met uw huisarts.

    Medische geschiedenis: Uw arts zal u vragen of u al eerder een operatie heeft ondergaan. Hij kan u ook vragen of u een auto-immuunziekte heeft, een voorgeschiedenis van kanker, allergieën voor welke vorm van verdoving dan ook, problemen met de bloedsomloop, diabetes, droge ogen of glaucoom. Bovendien zijn roken, drugsgebruik, alcoholgebruik of het gebruik van supplementen net zo belangrijk als de rest van de vragen.

    U kunt overwegen om arnica-capsules 1 week vóór de behandeling in te nemen om blauwe plekken te voorkomen. Vraag eerst uw arts voordat u enige vorm van supplementen inneemt.

Nabehandeling

Tijdelijk

  • Kleine wonden waar de biopsieën worden genomen of kleine openingen waar het vettransplantaat wordt genomen.
  • Lichte pijn is mogelijk gedurende de eerste 24 uur.
  •  

Haar

  • Verwijder indien nodig de pleister en breng opnieuw een nieuwe pleister aan
  • Indien nodig zal uw arts u preventieve antibiotica voorschrijven
  • Neem indien nodig pijnstillers

Huid

  • Verwijder indien nodig een nieuwe pleister op de buik en breng deze opnieuw aan

Niet doen

  • Was uw haar gedurende 2 dagen niet
  • Alcoholgebruik is de eerste 48-72 uur na de procedure verboden
  • Turks bad, sauna, solarium gedurende 3 weken

In noodgevallen, zoek medische hulp als u een van de volgende symptomen opmerkt

  • Niet-verminderde bloeding
  • Infectie

Resultaten

  • Voor resultaten kunt u onze website of instagram raadplegen voor voor en na foto’s en indien mogelijk voor getuigenissen van patiënten. Het slagingspercentage is 95%. Het eindresultaat is zichtbaar na 6-7 maanden. Bekijk voor meer informatie onze blog of kijk op Gcell USA of Gcell global of stamcelgroep.

References

  1. Abo Elkheir, W. M., Gabr, H., Shalaby, M., Elshahef, A., & Kadry, M. (2018). Autologous adipose derived stem cell versusplatelet rich plasma injection in the treatment of androgentic alopecia: Efficacy, side effects and safety. Cytotherapy, 20(5). https://doi.org/10.1016/j.jcyt.2018.02.0

  2. Nilforoushzadeh, M. A., Lotfi, E., & Heidari-Kharaji, M. (2019). autologous adipose transplantation an effective method to treat alopecia after trauma: A case report. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, Volume 12, 647–651. https://doi.org/10.2147/ccid.s217203

  3. Marcarelli, M., Trovato, L., Novarese, E., Riccio, M., & Graziano, A. (2016). RIGENERA protocol in the treatment of surgical wound dehiscence. International Wound Journal, 14(1), 277–281. https://doi.org/10.1111/iwj.12601

  4. Zanzottera, F., Lavezzari, E., Trovato, L., Icardi, A., & Graziano, A. (2014). Adipose derived stem cells and growth factors applied on hair transplantation. follow-up of clinical outcome. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications, 04(04), 268–274. https://doi.org/10.4236/jcdsa.2014.44036

  5. Nicoletti, G. F., De Francesco, F., D’Andrea, F., & Ferraro, G. A. (2014). Methods and procedures in adipose stem cells: State of the art and perspective for translation medicine. Journal of Cellular Physiology, 230(3), 489–495. https://doi.org/10.1002/jcp.24837

  6. Trovato, L., & Failla, G. (2016). Regenerative surgery in the management of the leg ulcers. Journal of Cell Science & Therapy, 07(02). https://doi.org/10.4172/2157-7013.1000238